torsdag 23 augusti 2012

Ayuthaya - the old capital city

Idag har vi spenderat hela dagen i Thailands gamla huvudstad Ayuthaya. Det var en lång resa dit men det var en väldigt fin stad att se. Vi har kollat på några av de viktigaste templen. Gamla och fina. Men det var en varm dag eftersom man måste vara lite väl påklädd inne i templen. Men det var det värt! Vi såg även den största buddha-statyn i brons i hela Thailand. Den var nästan 17 m hög. Häftigt. Det är kul att ha med sig en som vet historien bakom allt med. Vi var även till en stor marknad längst vattnet. Det var en otroligt fin stad att vara i en hel dag. Lunchen var riktigt god, men middagen var underbar! Vi fick in en massa olika rätter. Godaste måltiden jag haft på riktigt länge. Usch vad bra de är på att laga mat! Måste lära mig av dem.

En annan sak som är så härligt med det här landet är att de är så otroligt vänliga. Och här där vi befinner oss är det inga turister, så de tycker det är extra kul. Vart vi än är så ler och vinkar de alltid. Underbara människor. Här skulle man ju nästan kunna bo faktiskt! En nackdel är tyvärr att de inte är så bra på engelska. Men dom är glada ändå!

Nu har jag och några andra härifrån precis bokat oss ett rum för våran helg i Bangkok! Det kommer bli en fullspeckad helg, Bangkok är ju så stort och man vill ju se så mycket man bara hinner. Det blir i alla fall Floating market, en annan stor marknad i Bangkok och så China town. Blir nog en galet bra helg. Turista lite innan veckan på barnhemmet drar igång.

Dom här dagarna har verkligen gått fort, redan fredag imorgon. Då är det Monkey town som gäller! Ni får höra mer om det imorgon.



Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar