fredag 24 augusti 2012

Så är det redan fredag.

Idag var sista dagen på Siam culture week. Det har gått så fort! Men det har varit fem underbara dagar. Har sett massor och lärt mig mycket om Thailands kultur. Jag ångrar inte en sekund att jag valde att stå kvar på den här veckan, det är en upplevelse jag kommer minnas i hela mitt liv!
Det vi gjorde idag var bland det bästa. Först var vi till ett tempel och tittade på Buddhas fotavtryck. Vi gick också upp till en utkikspunkt där man kunde se hela staden (som jag tyvärr glömt namnet på). 290 trappsteg upp, inte en barnlek i denna värme. Men det var inte det som var det bästa. Efter lunchen, som var underbart god som vanligt, åkte vi till The Monkey temple. Det är ett tempel som ligger i en stad som har smeknamnet Monkey town. Jag förstår nu varför. Apor överallt i staden. Och vid templet fanns massor! Över 2000 apor. Men de kan inte riktigt hålla koll. De vet att de får mat vid templet så det är deras hem, men de rör sig över hela staden. De är inte instängda. Vi matade den ur händerna. De var inte rädda för människor. Vi fick dock ta av oss smycken och sånt, de gillade att knycka sånt. Man fick se till att inte gå alltför nära de små bebisaporna, mammorna blev inte alltför glada då. Men det var en riktigt rolig upplevelse! Man ville liksom inte ge sig av därifrån. Inne i templet fick de inte vara. De hade galler för dörrar och fönster så de inte skulle kunna komma in. Där inne fanns däremot en massa fladdermöss. Hela taket var fullt av dem. Häftigt.

Vi är tillbaka tidigare idag. Sista dagen så blev inte så sent. Blir middag om nån timme och sen bär det av till Bangkok! Jag tar med mig datorn dit, ska försöka uppdatera varje dag. Kanske hinner ett till inlägg ikväll! Kommer inte bli alltför sena kvällar i Bangkok, då vi ska försöka turista så mycket vi bara hinner. En och en halv dag är på tok för lite tid i enorma Bangkok!



Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar